Geng Membaca

Friday, 12 August 2011

Wah Chan Im coming =)

Assalamualaikum

Saya rindu Ashraf Muslim. teet ! Aku ni peminat dia. Dia hensem seh. Muka perghhh sedap mata memandang lahh bagi aku. *nak bf muka macam dia boleh ? hee. Takdelaaa gurau je.

Almost 2 weeks kita menjalani ibadah puasa. Nampak sekejap je kan masa berjalan. Bayangkan kalau saat ini masa berhenti dan starting for reverse je memanjang. Mesti sekarang umur aku tak naik-naik.kihkih. Then, tup tup tup tap aku lahir. penghujungnya. Oh, sungguh pelik. Sesungguhnya Allah itu maha bijaksana.

Masuk kepada story yang sebenar. Elaun practical aku dah masuk. Its quite late payment. but aku tak kisah mana punn sebab for now I'm not desperate using a money. Duit PT punn still ada.Masih di takok yang sama. Memang aku simpan PT tu untuk bayar balik. weee~ So, cepatlahh hutang aku settle.

Cakap pasal duit elaun. Ye.Aku dah planning duit hasil kerja keras aku tu. =) dari pukul 8.30am-6.00pm aku bekerja mengerah otak. So, dengan RM400 sebulan mungkin tak banyak dan tak cukup nak beli kereta. Tapi itu sudah cukup untuk aku yang masih belajar ni.

Lepastu entah macam mana Masliah bestfriend aku -----> yang gambar kat sebelah uh dia bagi idea yang memang the best I think.

Antara conversation aku bersama mas -lebih kurang macam ni la-


Mas    : Assalamualaikum alin. alin dah dapat elaun?
Aku    : Eh,mas kita tak masuk lagi elaun.=( ( Time tu masih tak dapat ). Mas beli apa je duit tu?

Mas    : Larh. lambatnya masuk. kita dah dapat.Kita ingat nak beli aset untuk diri sendiri. Nak beli  
            cincin or gelang emas. Kalau beli handphone harga jatuh. Kalau beli emas harga emas tinggi.
Alin     : Wah. betul jugak kita punn nak ikut idea mas la. kita nak beli cincin emas. hehehe =)




Hhaha. So, aku punn nak beli jugaklaa emas untuk aset aku. Nampak sikit yang aku ni bekerja. hehehe. Genap 5 bulan practical.Dapat RM2000. Siapa nak kasi. Seriously, kerja memang stress. there are so many works to do but enjoy glerr if you working at a company yang prihatin dengan staff. I'm really thankful to Allah for what I've got today. Alhamdulillah.

Tak tidur dari sahur tadi. nak tunjuk sikit yang mata aku ni tahan sampai ke tengahari konon nya. hehehhe =) . Have to packing my stuff right now.

p/s : Now, I'm going to Johor for berbuka puasa di kampung. Misi : terjah bazar ramadhan di sana. see you.








Tangan di bahu mata ke atas. ohh yeah. thanks for reading

8 comments:

ila said...

sis johor area mne?

AwieKashi said...

untunglah kan....! :)

pandangkedepan said...

yupzzzz...rm400 tu still rasa cam banyak kan...mcm dapat rm1000 je...tp pengalaman tu x dpat d byar...:P

fadzlynniza said...

@ila : ouh. kg sis kat simpang renggam and skudai.=) dtgla raya nnti ye. hikhik =p
@awie : alhamdulillah. untung sikit je punn.=(
@zul : yup. pngalman tu yg best =)

dill said...

kadang kala kite perlu reward diri kite. supaya lebih menaikkan semangat :)

dill.

fadzlynniza said...

heee.I agree =)

aizadalias said...

asyraf muslim dh jadi laki orang dh oi ;p

fadzlynniza said...

Ek. aku tahu. =(