Geng Membaca

Sunday, 21 August 2011

Lelaki bukan seorang. sedapkan hati =)

Assalamualaikum.


I want a positive change in my life. Itu da cukup menggambarkan betapa aku nak mulakan kehidupan baru aku.I have a great family, amazing friends and wonderful life (maybe). Even though my life is not perfect but I'm still grateful for what I have.

Allah Maha Mengetahui. Dia tahu siapa yang terbaik untuk aku. Mungkin, ini pengajaran untuk aku. Biar aku lebih berhati hati masa yang akan datang.

Lelaki yang boleh bimbing aku dan menjadi imam pada aku kelak mudah mudahan Allah tunjukkan. =)

Hikhik. Gedik je ayat aku. Baru kecewa punye pasal.=( 
Now, better aku focus belajar aku dan biaq pi la masalah cintan cintun  aku ni. Blajar sampai berjaya. Menjadi Akauntan yang bertauliah one day then dapat pakai kereta idaman aku. heee.

p/s : Ye.Ini baru la nama nya kehidupan. Ada manis ada pahit. Even pahit macam mana punn, itulahh dugaan yang menjadikan kita lebih kuat. Aku percaya Allah tidak menguji hambanya sekiranya hambanya tidak kuat menerima ujian itu. =) reda dan pasrah ape yang berlaku. I need to going on in my life. And start a new fresh mode after this.

Tangan di bahu mata ke atas. ohh yeah. thanks for reading

36 comments:

ila said...

ala sedih bunyi nya.
sis tuka la pop up window.senang nk coment

fadzlynniza said...

pop up wndow cmne ???
kte ta reti sgt =) hikhik

hudaa.udey said...

bunyinya frust je alin? chill bebeh..

mmg betul, lelaki bukan sorg.. rmai lg kot.. jadikan pengajaran apa yang dah berlaku.. yeah! you can do it alin.. tak payah kecewa2.. rmai lagi yang sesuai untuk alin.. ^^

btw, gudluck for your study! *jeles tgk owg kerja ngn duit ni.. $.$ hee

Saif Sulong said...

xyah nk sedey2. ramai lagi lelaki laen. =)

fadzlynniza said...

@huda : heee. frust tahi ayam je. esok lusa insya allah lupa dh. kiki.

@saif : sdeh sikit je. hee =)

H.J said...

rileks la alynn..baru 2o tahun kan..?muda lagi..haha

ps : kalo buang word verification kat kotak bawah ni mesti alynn lagi cun..haha

Farhan said...

sy pon baru lps ditinggalkan.. hukhuk :(
ape la naseb..

yien. said...

i sokong you.smoga u jmp psgn yg tbaik utk diri u :)

fadzlynniza said...

@h.j : kotak apekah? hee. ye. rlex. insya allah. haah. bru 20. hikhik.

@farhan : yke? heee. =( msti sdeh. sep sikit. hee

@yien : heee. malu plak ase ade org doakan cmtu. btw. thnx so much. awk jga. hepy slalu. heee=)

Farhan said...

hehee.. sep!
hurmm.. xbes la sep2.. kite kapel trus lah.. :p

EnciK AxixOu said...

btl la 2 lelaki bukan s'org je . sy pown lelaki..bnyk lagi lelaki.haha

fadzlynniza said...

@farhan : haha. nksep jgk. kikih

@axixou : tu la. bnyk. =) hehehe

syasya said...

betol tu dear..Allah x kan uji kite kalau die tau kite x kuat..be strong...pasti ade hikmah di sebalik yang terjadi =)

anizsDANbintang... said...

yg pahit tak semestinya akan terus kecewa, pasti ada jua manisnya

^_^

iKhRam said...

amboi, banyaknyer harapan sempena ramadhan ni..

semoga dipermudahkan hidup dan ditemukan dengan manusia2 yang terbaik k?

cik pha said...

hahha betul kaum adam bukan sorang jer lelaki insyaAllah arap2 jumpe nge y baik2 saja

ctpayong said...

Bismillah

takpe2....cari yg boleh jadi imam.

fadzlynniza said...

heee. thanx sume. I'm really appreciate all of the comments. =) thanx again.

Ain Atika Zailani said...

yeayyy betul tu..alaa lekk ahh..u cantik kot..mesti ada yang jatuh hati ni..tunguu je lah..heheh..=)

hamzah ian said...

kehidupan.. biasalah..

sabar2 okeh

fadzlynniza said...

@ain : kihkih. i mmg dah rlex pun. =) hee. dah lupa dh. as long kwn2x ad ngn i. tu dh wt i hepy. hikhik

@hamzah : haah, baru alin thu mcm khidupan. =)

amir aizat said...

life must go on,chillax ok! hehe

aLieF si Muncung ManiS said...

hye budak bernama kontot alynn...terima kasih kunjung blog saya..alynn nak taw tak,,saya ada sijil imam taw..so,,jom kita bercinta..saya boleh jadi imam awk..hahahha..gurau saja..:P

Heidi Shafiq said...

ujian hidup mematangkan kita.. :)

Pocket said...

ain atika nyer komen besh,
'u cantik kot'..
jadi persoalan plak :D

anyway.. dia tak usaha untuk kamu,
dia yang rugi, gives u more reason
to strive in life and buy that dream car to park it beside his Motor Cabuk.

then baru dia tau n nyesal tersilap amik simpang.

fadzlynniza said...

@izat : yeah! life is going on with smiling =)

@alif : yke ade. wah! imam muda la ni. hahaha =) kelip mata *kiding

@heidi : yup. ujian mematangkan alin untuk lebih rational dlm mnjalani khidupan in future. =) heee

pocket : no la. dy ta salah punn. =) mmg tade jdoh kami. but kami stil assume as bestfriend =) ta baek musuh2x. heee

Mohd Izzar said...

rilex la...
kumbang bukan sekuntum..
bunga bukan sekor..hahahah!

fadzlynniza said...

ohh yeah! =) ni yg bru ad semangat ni nk cri kumbang2x tu. kihkih

AwieKashi said...

Ala.... chill lah...
saya ada....uhukhuk...!
sori,,gurau je...tapi better CHILL LAH...hidup je mcm biasa...biasa la tuh..bljr dari awl...xperlu nk sedih2 k...=)

fadzlynniza said...

=) da chill dh punn =) dun wory la. Alin oke2x je punn .hee

MissViVio said...

hehe..fhm sgt prsaan 2. but life must go on. :)

abah khalisha said...

Abah doakan anda jupa lelaki idaman yang seperti yang anda inginkan tu

eik`S noName said...

sedey je dgr cite...biasala hidup kan...ape yg kite slalu harapkan xsemestinya jadi...
kita merancang....

btw chill yeah... ^^
slmt berpuasa dan slmt berhari raya ikhlas dari TERJAHAN PERTAMA ~eik`snoName~

fadzlynniza said...

@misvivo : ye. life must go on. =) hehehe. thanx wak.

@abah : amin, terima kasih abah kkalisha kerana mendoakan alin =)

@eik : ye. i agree. ta semua yg dirancang akan menjadi. so, itula hidup. ade pahit. ade manis. bru la life uh perfect kn. hehehe =)

Mohd Izzar said...

sentiasa la ingat allah..
jgn time mcm ney jew baru nk ingat.. =)

fadzlynniza said...

insya Allah izhar. Alin akan sentiasa bersyukur. =) heheh .terima kasih.