Geng Membaca

Friday, 18 January 2013

Latio

Assalamualaikum kepada yang datang singgah *hulur tangan bersalaman bagi yg halal :)

Selamat petang dan salam Jumaat. Hari ni dahh 18 Januari 2013. Dan masa semakin pantas berlari dr sehari ke sehari sehinggakan Usain Bolt punn takleh kejar yang pastinya. Grrrr. Apa yang mengarut ni.

Issue yang kini hangat pasal Sharifah Zohra Jabeen. eh eh? betul ke nama tu. ahh nk dekat dekat rasanya tu. Trending di twitter cek habak kat hang. katanya fight dengan Bawani. Who are them? ok. I'm not kaki gosip.  Dalam class dulu dulu ye laaa :) *pengakuan. UUM also trending kot. My fav Universiti. Kalau boleh nak sambung kat sana. Sebab UUM tu dekat Sintok nun sana kat Kedah. Yes. I love Kedah because of padi !! heee. Serious memang cantik teramat. Nanti ada peluang kita nak naik train gi sana lalu kat tengah sawah. Syiok! Back to the issue, mereka trending because of politik tak silap. Tak tengok punn video dorang tu. Just baca tweet tweet pasal mereka. Pelik pelik je kan. Tempat menuntut ilmu punn boleh jadi isu macam tu.

Lupakan Lupakan Lupakan.

Actually tujuan saya nak share my dream car. Tengoklah wishlist kite kat tepi tu. Kan ada kereta kita nak. kan? kan? Seriously, bila nampak je kereta tu lintas kat jalan jadi raya meroyan seh*tipu. haha. Takdelahh sampai meroyan act just I'm being so excited. Dalam hati "bestnya dapat drive kereta tu". I need spend RM 99,800.00 to get this car. So many.

Conclusion, kena kumpul duit RM50,000 buat downpaymen. So, every month taklahh berat nak bayar kan. Dahlahhh kene bayar PT lagi. eh banyaknya hutang :(

Haha. Postive. Bak kata pepatah. If you can dream it, you can do it. Angan angan boleh jadi kenyataan kalau ada daya usaha yang tinggi :)

Nah amik ni tengok kereta kita




Tangan di bahu mata ke atas. ohh yeah. thanks for reading

4 comments:

Harith Iskandar said...

mmm itulah, sy pon dh tgk kat youtube hal dorang ber2 tuh,so no komen sb smua dh pandai menilai kan?

anyway sy pon dh dpt kete idaman juge tp malu nk tunjuk :p

fadzlynniza said...

haah. yg pasal tu lynn tk amik port sgt. seronoknya dh dapat pakai kerete yg di impikan. doakan lynn berjaya ye :)

zoul said...

akan ada satu ketika awak akan dapat jugak kereta ni, hehehe. good luck :D

fadzlynniza said...

hihi. amin ya rabbal 'alamin. thanks zul. good luck too. May Allah bless you