Geng Membaca

Thursday, 9 June 2011

Politeknik Sultan Azlan Shah

Assalamualaikum

=( ouhhh. awal-awal lagi mood aku sedih. Lately aku rasa sayu je. Dengan hujan yang lebat pada pagi ini buatkan aku rasa nak post something.

Politeknik! kenapa dengan politeknik???
Meh cek habaq mai.. Actually, aku ni student Politeknik Sultan Azlan Shah, Behrang. LovePsas. * tak tipu* heee

Dulu aku rasa down. yelah. kawan-kawan aku ramai study di UITM, UIA, macam-macamlah asalkan depan nye 'U'. Poli?? kadang-kadang orang tak pandang pun. sebelah mata punn entah tentu tidak. kau poli je lyn. you are not belong to that group. tak same level. thats what i used to think before.

seriously, segan jugaklahh. tapi salah aku jugak. ta focus spm dulu.weee. Bila aku dapat tawaran politeknik. Aku bersyukur sangat. aku nak grab this opportunity sebaik-baiknya.. Even though politeknik tidak gah macam 'u' but it still tempat untuk belajar. Itu yang baru aku fikirkan.

So, bila dah masuk sem1, aku rasa bezanya sekolah dengan ipt. Kawan-kawan pun of course tidak sama.Pembelajaran pun totally different ouhh. Ade assignment, project, seriously kadang-kadang pressure jugaklah.

Now, syukur alhamdulillah aku dah sampai semester 3 dan bakal menghadapi industrial training july ni. for 6 month tranining oke. jangan main glerr. *masa untuk kumpul money laaa* im trying to do my best. and stop keep on comparing myself with others.

Aku nak kumpulkan CGPA yang terbaik di akhir semester Thats my mission.

p/s : no matter wherever you study, just remember that kita semua sama je.. be grateful. =) pandai, bijak is  anugerah.
Tangan di bahu mata ke atas. ohh yeah. thanks for reading

7 comments:

Lam Kok Wei said...
This comment has been removed by the author.
LAM KOK WEI said...

You are right, Lyn! There's no point comparing the institutions. A top university might produce lousy graduates, while a polytechnic can produce wonderful graduates like you guys... Try your best Lyn!!! ^^

fadzlynniza said...

ouhh.im blushing. tq sir for reading my entry. malu laaa.hehehe. tq so much for your support sir. tq. you are the best lecturer. and tq for teaching us.sir, u know what,i got A- for english commercial purpose 3.not bad. hehe. tq. =)

LAM KOK WEI said...

Hahaha, don't simply use "best" to describe me, it's unfair for your other lecturers! It's me who should thank you all to be my fantastic students! And Lyn, you deserve the A- and perhaps, you should strive more to score 4-flat in your remaining semesters! Keep writing up!

myra berry said...

hye lin :)
dlu myra pun pikir mcm lin jgak . but now i'm proud to be student politeknik . we shouldn't compare U and poli coz both of it all ipta rite :)
so keep it up and i hope all of us success in the future :)

fadzlynniza said...

hye too..myra. i never thought that my entry about comparing this institutions can get reaction yang sme mcm korg. actly. it was my opinion. tq meera =) gud luck too fr your education yaa.

Siti Saleha said...

Hi dear,

For ur information, graduan politeknik lagi laku berbanding u. Akk sebenarnya 1st batch PSAS tau. Hampir semua student klas akk kerja dgn goverment termasuk akk. Suami akk pun graduan politeknik gan and now ketua jabatan kat salah sebuah jabatan kerajaan. So kita kena bangga dengan politeknik kan dik... Good Luck!