Geng Membaca

Sunday, 19 January 2014

Campus is begin

Assalamualaikum

Hye readers. Hye sahabat. Alhamdulillah pagi ni saya diberikan masa untuk blogging dan blogwalking. Yehaaa. Rindu ouh.

Meh kamek nk update sikit life kamek sekarang. hiks. Now, I am not working anymore. Bukan kerana menganggur tetapi kerana saya sedang berusaha untuk wishlist saya seperti yang dalam box yang di mark di sebelah kiri saya. Apakah ia? Jeng jeng. Alhamdulillah Ijazah. Doa dikabulkan oleh Allah. syukur.

I got offered to continue my study in Bachelor of Finance at Universiti Malaysia Sarawak. Btw, Sangat jauh dr family. Baru satu jam lebih dalam flight rasa macam dah jauh terpisah dek kerana laut China Selatan. huwaaa :(

First time dapat tawaran tu rasa macam keluar masuk je perasaan ni. Nk accept or deny. Kakak office support me to accept. Dorang suruh pergi. Of course my family said a same thing. Tapi hati rasa berat mungkin sebab dah happy kerja then perasaan tu less interesting. Sendirian pulak tu. Takde geng. Haih. Tapi bila fikir balik itulahh yang aku doakan dan Allah dengar doaku. I must be grateful. Alhamdulillah.

Pejam celik. Siang malam. See, masa tu memang pantas macam kilat. hihi. yeke istilah tu? 3tahun je lynn. You must be strong. Setelah meletakkan effort dan du'a kini berserah dn bertawakal dn terus berdu'a result yang keluar kelak baik baik sayang. eh?

Now, books is my lover. Tidur makan semuanya dengan buku. Ahhhhh. Susah susah dahulu senang senang kemudian. Remember. Ingat pesan ayah okay. Be active in campus. hmmmm. Tapi jadi budak faculty economy its not simply easy. yaaa. Takde benda yang mudah kalau tiada usaha untuk mempelajarinya.

I will try my best for next coming semester. Keep fighting. Kamek sik boleh ngalah. Stay sitok belajar rajin rajin. Ingat family tek.

Alhamdulillah setelah menjalani group interview for this position. At last saya berjaya to be an EXCO Enterepreneurship :) Photo with my club member. Quality camera is not good. Hiks.

Lastly. Please make du'a for me ya sahabat agar terus diberikan kekuatan oleh Allah untuk terus berusaha mencapai kejayaan pada masa hadapan. In sha allah. I will make a samething for you guys. May Allah bless us. Assalamualaikum ^^


Tangan di bahu mata ke atas. ohh yeah. thanks for reading

3 comments:

Wan Ahmad Izudean said...

wah, good luck. you've made the right decision :)

fadzlynniza said...

alhamdulillah. terima kasih. semoga dipermudahkan :)

Harith Iskandar said...

haiiii...owhh lama sungguh xkomen2 kat blog ni.apa pun sy doa kn yg terbaik sj ya :)